Seksuele uitbuiting met geweld en ontucht met minderjarige: OM eist 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging

Het leven van twee jonge vrouwen wordt op zijn kop gezet als een 33-jarige man als een wervelstorm hun levens binnendringt. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan seksuele uitbuiting met geweld en het plegen van misbruik met een minderjarig meisje. Het Openbaar Ministerie eist 8 jaar cel en TBS met dwangverpleging tegen de man uit Eindhoven.

De zaak komt aan het licht doordat een minderjarig meisje aangifte doet van schokkende dreigementen en vernieling van het huis waar ze woont. De man die hiervoor verantwoordelijk zou zijn, zou het meisje ook hebben misbruikt. Verder verklaart het meisje dat de man een vrouw in de prostitutie had werken. Uit onderzoek van de politie blijkt vervolgens dat een jonge vrouw door de man werd gedwongen om geld voor hem te verdienen als prostituee. Bovendien bleek uit onderzoek dat de man kinderporno van het meisje had verspreid. Begin 2023 wordt de verdachte aangehouden, die sinds die tijd in de cel zit.

Seksuele uitbuiting met geweld

De vrouw wordt lange tijd onder dwang en met geweld uitgebuit. Dat blijkt onder andere uit de handelingen die zij tegen haar zin in moest verrichten, dat ze moest doorwerken als ze wilde slapen en het geld dat zij verdiende direct aan de man moest afstaan. De verklaringen van de twee slachtoffers worden ondersteund door getuigenverklaringen, chatgesprekken, medische gegevens en beeldmateriaal. Hieruit blijkt duidelijk dat de slachtoffers onder druk werden gezet door middel van geweld en bedreigingen.

'Schoolvoorbeeld van een uitbuiter'

Volgens de officier van justitie gaat het hier om het schoolvoorbeeld van een uitbuiter. In haar requisitoir zegt ze onder meer: ‘Tekenend is de totaal respectloze manier waarop hij met de vrouwen omging. Hij maakt onderdeel uit van hun levens, maar alleen voor zijn eigen plezier. Een spoor van vernieling achterlatend. Zo erg, dat een van de slachtoffers het leven niet meer zag zitten. De slachtoffers zullen nog jarenlang de gevolgen ondervinden van zijn handelen.’

Strafeis

Het Openbaar Ministerie verwijt de man de ernst van de feiten, het gewelddadige karakter, de lange duur en de grote gevolgen voor de slachtoffers. De officier van justitie oordeelt dat er naast een celstraf ook tbs nodig is om herhaling te voorkomen. In deze zaak eist het OM 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging.