Geen vervolging na dodelijk ongeval Ritthem

Op 12 december 2017 kwamen bij een verkeersongeval op de Sloeweg in Ritthem twee kinderen om het leven. De officier van justitie heeft na beoordeling van alle onderzoeksresultaten besloten dat niemand vervolgd wordt omdat de toedracht onbekend is gebleven.

Politie en justitie hebben zich de laatste maanden intensief bezig gehouden met onderzoek naar het ongeval waarbij in december 2017 een personenauto met een moeder en twee kinderen in een slip raakte onder slechte weersomstandigheden. Het voertuig kwam op de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer terecht en botste daar op een andere auto. Hierbij kwamen de twee kinderen om het leven. De moeder en de bestuurder van de tegemoetkomende auto raakten gewond.

Na uitgebreid onderzoek is niet vast komen te staan waarom de auto waarin de moeder reed in een slip is geraakt.

Kort na het ongeluk bleek wel dat dat de auto waarin de moeder met haar kinderen reed, zijdelings in contact was geweest met een vrachtauto of een trekker met oplegger. Verzamelde informatie heeft er toe geleid dat een Sloveense chauffeur in een trekker met oplegger die aan dat signalement voldeed, getraceerd kon worden. Aan de hand daarvan hebben de politie en officier van justitie in Slovenië nader onderzoek aan de trekker met oplegger gedaan en de chauffeur gehoord. Hij was met die combinatie rond het bewuste  tijdstip wél in de buurt van de plaats van het ongeval, maar enige betrokkenheid bij het ongeval kan aan de hand van zowel het Nederlandse- als het Sloveense onderzoek niet aangetoond worden.

De ouders van de overleden kinderen en de andere automobilist zijn hiervan op de hoogte gesteld.