Verkeer

Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (Parket CVOM) beoordeelt alle beroepen tegen verkeersboetes (de zogeheten Mulderbeschikkingen). Daarnaast gaan de meeste rijbewijzen die de politie heeft ingevorderd naar Parket CVOM. De officier van justitie besluit of het rijbewijs wel of niet ingehouden wordt.

Het OM maakt met de politie afspraken over de manier waarop de politie handhaaft in het verkeer. Hoe vaak ze controleren en waarop. Alle parketten doen dat in hun regio, Parket CVOM samen met de landelijke eenheid van de politie.

Ook tijdens corona handelt Parket CVOM strafzaken af. De officier van justitie behandelt hoorzittingen via telefonisch horen. Bekijk hoe dat werkt. Meer over het telefonisch horen vindt u onder vraag en antwoord verkeer

Beslissingen over ingevorderde rijbewijzen worden genomen volgens het gebruikelijke proces. Vragen over klaagschriften vanwege een ingevorderd rijbewijs kunnen gesteld worden aan de Rechtspraak.

Alle Mulder-hoorzittingen van Parket CVOM gaan door. De rechtbanken zijn weer begonnen met Mulder-zittingen. De rechtbank informeert u hoe en wanneer uw zaak wordt behandeld en hanteert daarbij de RIVM-richtlijnen voor corona. Als u een oproep heeft gekregen voor de behandeling van een Mulder-zaak bij de rechtbank, dan kunt u met uw vragen terecht bij de rechtbank waarvan u de oproep heeft ontvangen.