Eis van zeven jaar cel voor oplichter bouwmateriaal

De hoge straf van zeven jaar cel eiste de officier van justitie vandaag in de Zeeuwse rechtbank tegen een oplichter. De 53-jarige man zou gedurende twee jaar bouwmaterialen te koop hebben aangeboden, en met na de (aan)betaling niet leveren. Tientallen particulieren en bedrijven in en buiten Zeeland zouden benadeeld zijn.

Gladde praatjes

De advertenties met bouwmateriaal, voornamelijk stelconplaten, werden op diverse verkoopwebsites geplaatst. Telkens met andere namen van de aanbieder, andere telefoonnummers en e-mailadressen. De belangstellenden zouden een voorschot moeten betalen, maar zouden nooit hun producten geleverd krijgen. Een medeverdachte, die gisteren twee jaar cel waarvan één jaar voorwaardelijk hoorde eisen, zou de advertenties hebben geplaatst. De hoofdverdachte deed de ‘mondelinge  en financiële afwikkeling’ van zaken. De 53-jarige man kwam heel geloofwaardig over, aldus de gedupeerden.

Misdaad mag niet lonen

De hoofdverdachte werd al eerder diverse malen veroordeeld voor oplichting. Naast de jarenlange celstraf kondigde de officier ook een ontnemingvordering aan.