Twee mannen aangehouden na eerdere onderschepping cocaïnetransport

In het onderzoek naar een begin november onderschept drugstransport van 28 kilo cocaïne zijn door de FIOD twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Heerlen en een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die maandag in Zwolle op straat is aangehouden.

De man uit Heerlen was al eerder aangehouden en zit vast in voorlopige hechtenis. De man die in Zwolle is aangehouden is donderdag door de rechter-commissaris in Rotterdam voor twee weken in bewaring gesteld.

De zending harddrugs was verborgen in een container en per boot vanuit Curaçao naar Rotterdam gesmokkeld. Bij een controle van de container gaven drugshonden van de douane aan dat er vermoedelijk verdovende middelen aanwezig waren.

Huisraad

Bij een test van de witte stof in de aangetroffen pakketten bleek dat het om cocaïne ging. De totale hoeveelheid ontdekte cocaïne had een gewicht van 28 kilo.

De container bevatte verder onder meer de boedel van een verhuizing. Het huisraad is later door de twee aangehouden mannen opgehaald met een bestelbusje op een adres in Alphen aan den Rijn.