Drie jaar cel voor laffe mishandeling en bezit van drugs en wapens door Satudarah-lid

De rechtbank Overijssel heeft vandaag een 21-jarige man uit Den Bosch een gevangenisstraf opgelegd van drie jaar vanwege een mishandeling met voorbedachten rade en het bezit van drugs en vuurwapens.

De verdachte verscheen  op 15 februari 2016 in Tilburg uit het niets en sloeg met de vuist zijn slachtoffer vol op het gezicht. Bij de doorzoeking van de woning van de man trof de politie twee vuurwapens met munitie, een handgranaat, 1,3 kilo xtc en bijna een halve kilo cocaïne aan.

Omdat de man geen verklaring wilde afleggen over het hoe en waarom van de mishandeling tastte de politie in het duister of de Satudarah motorclub waarvan de man lid was een rol had in het gebeuren. Mogelijk ging het om een mislukte afpersing dan wel een overval.

Intimiderend

De motorclub Satudarah speelt een grote rol in het leven van de verdachte, aldus de rechtbank in het vonnis. “Het laat zich raden dat deze wetenschap het intimiderend effect van de mishandeling in aanzienlijke mate zal hebben versterkt.” De rechtbank rekende dit de verdachte zwaar aan, temeer nu deze geen openheid heeft willen geven voor zijn laffe daad.

De rechtbank sprak van veel drugs en een aantal zeer heftige wapens. Een handgranaat is een wapen waarvan een ongekende dreiging uitgaat. In geval van een ontploffing heeft het een ronduit verwoestende werking op alles en iedereen  in de directe omgeving.

De rechtbank wees het slachtoffer ook een schadevergoeding toe van 2310 euro, die de verdachte verplicht is te betalen.