Opnieuw twee aanhoudingen voor export harddrugs via de post

De politie heeft dinsdag opnieuw twee verdachten, mannen van 26 en 30 jaar uit Boxtel, aangehouden voor het medeplegen van het exporteren van harddrugs via postpakketten. Het gaat om flakka, xtc en cocaïne. De rechter-commissaris in Rotterdam heeft vanmiddag hun bewaring bevolen voor 14 dagen.

Xtc, cocaïne en nepwapen

Bij de doorzoeking van hun woning, berging en auto’s zijn afgelopen dinsdag, net als bij eerder aangehouden verdachten, een handelshoeveelheid xtc pillen en cocaïne aangetroffen. Verder is er een nepwapen gevonden.

Met deze beide aanhoudingen komt het totaal op zeven aangehouden en ingesloten verdachten te staan. Het dinsdag aangehouden duo en een andere verdachte zitten nog in beperkingen. Zij mogen uitsluitend contact hebben met hun raadsman.

P2it

Het gespecialiseerde Post/Pakket Interventie Team (P2it) van de Landelijke Eenheid (politie) en het Landelijk Parket (OM) voert controles uit in de strijd tegen de handel in verdovende middelen via postpakketten. Er wordt nauw samengewerkt met PostNL. Ook met andere post- en pakketbedrijven zoeken politie en OM samenwerking.