Man die sinds 2015 werd gezocht opgepakt in Marokko

Een 42-jarige man uit Bergen op Zoom die sinds 2015 gezocht werd is in Marokko aangehouden. De aanhouding volgde na een lang onderzoek en een uitstekende samenwerking tussen de Marokkaanse politie en FastNL, Het Nederlandse Fugitive Active Search Team. De gezochte man werd gisteravond 9 augustus 2023 in de stad Meknes gearresteerd.

De man is op 12 december 2018 bij verstek tot 12 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor een dubbele poging doodslag. De rechtbank achtte bewezen dat hij op 27 juni 2015 twee mannen van dichtbij heeft neergeschoten. Aanleiding was een kinderruzie in een speeltuin in Bergen op Zoom. Hij was sinds die bewuste dag spoorloos.

De voortvluchtige staat op de Nationale Opsporingslijst en het OM had een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de tip die leidde tot zijn aanhouding. Het vermoeden was dat hij deels in Marokko verbleef en daarom werd intensief samengewerkt met de Marokkaanse politie. Het was uiteindelijk geen tip maar politiespeurwerk dat naar de gezochte man leidde. Nederland zal Marokko vragen om zijn uitlevering.