Harro Kras toegevoegd lid parketleiding Oost-Nederland

Harro Kras (48) wordt per 1 juni 2021 voor een periode van twee jaar toegevoegd als lid aan de parketleiding van parket Oost-Nederland. Hij maakt de overstap naar het Openbaar Ministerie (OM) vanuit de Landelijke Eenheid van de politie.

Het OM wil graag meer diversiteit en externe ervaring aan de parketleidingen toevoegen. Daarom is vorig jaar besloten om tijdelijk bestuurders van buiten het OM aan te trekken, en hen intern op te leiden bij één van de arrondissementsparketten. Dit traject richt zich op de gehele breedte van het werkveld: van strafvordering en de bestuurlijke omgeving, tot aan beheer- en bedrijfsvoering. Na afloop van het traject kunnen zij in aanmerking komen voor een topfunctie binnen het OM, in het bijzonder voor plaatsvervangend hoofdofficier. Harro Kras is de eerste in dit nieuwe traject.

Harro Kras is na zijn studie Rechtsgeleerdheid en opleiding aan de politieacademie gaan werken bij de politie. Hij heeft ruime leidinggevende en bestuurlijke ervaring opgedaan bij verschillende eenheden, zowel in Nederland als in het buitenland.