Liquidatieproces Passage: verder onderzoek naar feiten en personen

Vandaag heeft de advocaat-generaal (AG) bij de behandeling van het liquidatieproces Passage in hoger beroep gemeld dat een overeenkomst is gesloten met een nieuwe getuige. Deze getuige, die één van de verdachten in het Passageproces is, heeft verklaard over de rol van mogelijke opdrachtgevers en andere feiten en personen dan die nu in hoger beroep terecht staan.

Het OM Amsterdam heeft bij requisitoir in het Passageproces in mei 2012 reeds aangegeven dat niet alle zaken die toen zijn onderzocht, zijn meegenomen in het proces. Een aantal verdachten in dat proces wordt namelijk verdacht van betrokkenheid bij meer liquidaties dan waarvoor zij werden vervolgd. Ook heeft de officier van justitie toen gemeld dat er personen zijn, in en rond de groepering waarop het Passageonderzoek zich richtte, die nog aangepakt moeten worden.

De verklaring die de getuige heeft afgelegd, zal worden meegenomen in het onderzoek dat bij het OM in Amsterdam nog steeds loopt naar andere feiten en personen rondom het Passagedossier.

Onder de paraplu van Passage vallen meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Het proces is in 2009 gestart en heeft in begin 2013 geleid tot onder meer drie levenslange gevangenisstraffen. Vanaf juni 2013 dient het hoger beroep bij het gerechtshof in Amsterdam.