Agenten geen verwijt te maken bij dodelijke aanrijding Heukelom

De agenten die betrokken waren bij een aanrijding met een motorscooter op 3 augustus 2017 in Heukelom, is geen strafrechtelijk verwijt te maken. Tot deze conclusie komt het Openbaar Ministerie, na een onderzoek door de Rijksrecherche. De motorscooterrijder botste bij een achtervolging frontaal op een tegemoetkomend politievoertuig.

Negeren stopteken, rijden zonder kenteken

De politie kreeg de 43-jarige man op de scooter in het vizier omdat hij zonder kenteken reed. De diender keerde de politieauto om de man te kunnen controleren. De scooterrijder negeerde het stopteken en reed met zeer hoge snelheid weg. Toen de man via een fietspad ontglipte, werd de achtervolging door deze politieman gestaakt. De meldkamer deelde de melding en het signalement van het voertuig en de berijder.

Onoverzichtelijke weg

Een tweede en derde politiewagen gingen in de richting van de vluchtende verdachte. Op de Dijkweg tussen Tilburg en Berkel-Enschot, een smalle, bochtige weg met aan weerszijde van de weg hoge maisplanten, komt de tweede politiewagen de scooterrijder tegemoet gereden. De man remt dan en keert de motorscooter in tegengestelde richting en geeft vol gas. De motorrijder snijdt een bocht  naar links af, en komt zodoende op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer. In die bocht rijdt een (derde) politieauto uiterst rechts, met zwaailicht en sirene. De scooterrijder (zonder helm) komt frontaal in botsing met dit politievoertuig. Uit onderzoek blijkt dat de bestuurder van het politievoertuig is uitgeweken naar de rechterberm en fors heeft geremd om een aanrijding te voorkomen. De scooterrijder is vrijwel onmiddellijk aan zijn verwondingen overleden.

De Rijksrecherche heeft onderzoek gedaan naar de dodelijke aanrijding. De officier van justitie concludeert op basis van dit uitvoerig onderzoek dat geen enkele verwijt gemaakt kan worden aan de betrokken ambtenaren. Nabestaanden en betrokken politieagenten zijn hierover geïnformeerd.