1500 kilo cocaïne onderschept en douanier aangehouden

Op woensdag 13 februari is er in de Rotterdamse haven een grote partij cocaïne onderschept. Een 37-jarige douanier uit Rotterdam is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit drugstransport.

Container met mango’s

In een container werd tussen de mango’s een hoeveelheid van circa 1500 kilo cocaïne gevonden. De container met mango’s was afkomstig uit Brazilië.

Douanier aangehouden

Begin van dit jaar startte de Rijksrecherche onder leiding van het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek naar een verdachte douanier. Uit informatie van de Douane bleek dat de container met mango’s paste in het lopende onderzoek van de Rijksrecherche en dat de verdachte douanier mogelijk betrokken was bij de invoer van deze container.

De verdachte, die gisteren is aangehouden, wordt vrijdag 15 februari door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit in beperkingen.

Samenwerking

De Rijksrecherche heeft de zaak verder in onderzoek. Deze drugsvangst en het aanhouden van de douanier heeft plaatsgevonden in samenwerking met de Douane, het HARC-team, politie, Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie. De drugs zijn inmiddels vernietigd.