8 Jaar cel geëist voor doodslag Hoogerheide

Op dinsdagochtend 10 juli 2018 werd door een man aan de politiemeldkamer melding gemaakt van een geweldsincident in een woning in Hoogerheide. De verdachte meldde zelf dat hij zijn partner in de keuken van hun woning had gestoken met een mes. De vrouw overleed een uur later. Het OM eiste vanmorgen 8 jaar cel in de Bredase rechtbank.

De politie trof de verdachte aan met bebloede kleding en armen. De vrouw bleek 215 steekwonden te hebben. De man handelde in een opwelling, zo is het standpunt van het OM, van voorbedachte rade (moord) is geen sprake. De man is verminderd toerekeningsvatbaar geacht door deskundigen. Hij zou onder andere leiden aan een psychotische depressie. Mogelijk zou de vrouw zijn zelfdoding hebben willen voorkomen en zelf slachtoffer zijn geworden.