Guus Schram nieuwe hoofdofficier Functioneel Parket

Mr. A.R.E. (Guus) Schram (50) wordt per 19 augustus hoofdofficier van justitie bij het Functioneel Parket. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met zijn voordracht door minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. De benoeming is tot stand gekomen volgens de 'tijdelijke procedure voor benoemingen topstructuur'.

Na zijn Raio-opleiding is Guus Schram in 2000 gestart als officier van justitie bij parket Rotterdam. In 2004 stapte hij over naar het Landelijk Parket waar hij in 2007 werd benoemd tot senior officier en per 1 april 2012 tot plaatsvervangend hoofdofficier. Van 1 februari 2014 tot 1 september 2017 was Schram procureur-generaal van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Momenteel is hij hoofdofficier van parket Noord-Nederland.

"Ik voel mij vereerd dat ik deze mooie uitdaging aan mag gaan en kijk er naar uit om samen met de medewerkers van het Functioneel Parket keihard te werken aan de aanpak van fraude, milieucriminaliteit en het afpakken van crimineel vermogen", zegt Schram over zijn nieuwe functie.