Man verdacht van oplichting met huurwoning langer vast

Een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is gisteren door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De man wordt ervan verdacht de afgelopen maanden in elk geval drie personen in Amsterdam voor in totaal ruim 10.000 euro te hebben opgelicht. Dat zou hij hebben gedaan door zich voor te doen als bonafide verhuurder of tussenpersoon en door te handelen onder een valse naam. Hij liet zijn slachtoffers een woning in Amsterdam-Oost bezichtigen waarna hij ze - zodra ze aangaven de woning daadwerkelijk te willen huren - een borgsom of makelaarsvergoeding liet betalen.

Nadat de slachtoffers hadden betaald, werd duidelijk dat de man helemaal niet in de positie was om de woningen te verhuren. Hij was noch de eigenaar, noch de verhuurder, noch de makelaar. De drie slachtoffers deden vervolgens aangifte.

De verdachte, die afgelopen donderdag 25 juli door de politie werd aangehouden, blijft in elk geval veertien dagen langer vast zitten.

Politie en OM sluiten niet uit dat meer personen slachtoffer zijn geworden van deze verdachte. Iedereen die de werkwijze herkent en slachtoffer van hem denkt te zijn, wordt verzocht aangifte te doen. Dit kan door contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Het is belangrijk om mogelijke documenten of stukken ter onderbouwing bij de hand te houden en mee te nemen als daadwerkelijk aangifte wordt gedaan.