Snelrecht voor twee Lille-supporters

Twee van de zes Lille-supporters die vandaag zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris staan aanstaande maandag op een snelrechtzitting bij de Amsterdamse politierechter. Vier personen zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Alle zes mannen,  in de leeftijd van 20 tot 31 jaar, worden verdacht van openlijk geweld vóór de wedstrijd Ajax-Lille in de Champions League van afgelopen dinsdag. Ze zouden op metrostation Strandvliet politiemensen hebben geslagen en geschopt en met voorwerpen, waaronder straatmeubilair, prullenbakken, stenen en vuurwerk, naar leden van de Mobiele Eenheid hebben gegooid. Hierbij liep een aantal politiemensen letsel op.

Ruim 300 personen werden afgelopen dinsdag aangehouden voor verstoring van de openbare orde. De meeste personen zijn in de loop van de avond heengezonden. Eén man (46) heeft een strafbeschikking gekregen en betaald van 340 euro voor het bespugen van een politieambtenaar.

De twee mannen die maandag op de snelrechtzitting staan, blijven tot de zitting in voorlopige hechtenis.