Hoofdofficier Fred Westerbeke vervolgt loopbaan bij de politie

Fred Westerbeke (57), hoofdofficier van het Landelijk Parket verlaat per 1 april 2020 het Openbaar Ministerie. Hij wordt de nieuwe politiechef bij de eenheid Rotterdam.

©OM

Westerbeke begon zijn carrière bij de politie, waar hij onder meer werkte als plaatsvervangend korpschef van de voormalige korpsen Kennemerland en Landelijke Politiediensten. In 2009 stapte hij over naar het OM. Hij was eerder hoofdofficier in Utrecht en Rotterdam, en sinds 2014 is hij hoofdofficier van het Landelijk Parket. Daarmee is hij onder meer eindverantwoordelijk voor het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17 en grote onderzoeken op het gebied van terrorisme en georganiseerde criminaliteit.

Westerbeke: "Na elf prachtige jaren bij het OM, een organisatie met geweldige mensen en veel betrokkenheid en kwaliteit, beschouw ik het als een voorrecht om over te mogen stappen. Mijn nieuwe functie zorgt voor een mooie overlap om verder te kunnen werken aan de veiligheid en leefbaarheid in deze voor mij mooiste regio van Nederland en daarmee is in feite mijn cirkel rond."

Het College van procureurs-generaal is Fred Westerbeke erkentelijk voor zijn lange en goede bijdrage aan de ontwikkeling van het OM. "We feliciteren Fred met zijn overstap. Hij is een aanwinst voor de politie en begrijpen zijn ambitie om terug te keren naar de politieorganisatie. Maar het OM gaat hem zeker missen", aldus Gerrit van der Burg, voorzitter van het College van procureurs-generaal.

De vacature voor zijn opvolging wordt binnenkort opengesteld.