Nieuwe aanhoudingen voor steekpartij

Er zijn nog drie jongens aangehouden in het onderzoek naar de steekpartij in 's-Gravenzande op donderdag 16 januari. Twee meisjes die eerder werden aangehouden zijn weer op vrije voeten, één van hen blijft wel verdachte. Van twee van de vier jongens heeft de rechter-commissaris inmiddels de aanhouding getoetst en rechtmatig bevonden.

Donderdagavond werd een 16-jarige jongen gestoken bij een ruzie in het Oranjepark in 's-Gravenzande. Hij werd door meerdere jongens belaagd. Een 16-jarige jongen uit Honselersdijk kon kort erna worden opgepakt, hij zit nog vast.

Zaterdag kon de politie nog een 15-jarige jongen uit 's-Gravenzande aanhouden. En maandagochtend zijn een 16-jarige jongen uit Poeldijk en een 14-jarige jongen uit Honselersdijk aangehouden.

Het Openbaar Ministerie heeft nog geen verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris. Wel heeft de rechter-commissaris maandag geoordeeld dat de jongens die sinds donderdag en zaterdag vast zitten rechtmatig zijn aangehouden. De officier van justitie beslist later of zij worden voorgeleid voor een inbewaringstelling van 14 dagen.

Omdat het in deze zaak om minderjarigen gaat, zal het Openbaar Ministerie verder geen mededelingen doen over de toedracht van de steekpartij.