Vernieuwde website Openbaar Ministerie

De website van het Openbaar Ministerie (OM) www.om.nl is vernieuwd. De site sluit hiermee beter aan op andere overheidswebsites en voldoet zo aan alle regels op het gebied van privacy en archivering.

Op de nieuwe site vindt u net zoals voorheen nieuws en achtergronden over het werk van het OM. Via de site krijgt u onder meer toegang tot de OM-beleidsregels, het register Nevenbetrekkingen van rechterlijk ambtenaren, de Boetebase, Tarieven Snelheidsovertredingen en het Digitaal Loket Verkeer. Op een aparte archiefsite https://om.archiefweb.eu/ kunt u oude berichten terugvinden.

Internationale site

Omdat veel criminaliteit niet ophoudt bij de landsgrenzen werkt het OM internationaal steeds intensiever samen. Het OM wil ook makkelijker toegankelijk zijn voor internationale bezoekers. Op de aparte website prosecutionservice.nl vindt u Engelstalige informatie over het OM en dossiers over belangrijke internationale zaken, zoals het strafproces MH17 dat binnenkort van start gaat. De Engelstalige website wordt de komende tijd verder uitgebouwd.

Platform Rijksoverheid Online

Net zoals vele andere overheidswebsites maakt het OM nu gebruik van het Platform Rijksoverheid Online (PRO). Aansluiten bij PRO is een toekomstbestendige oplossing. Bouw, hosting, onderhoud, trainingen voor redacteuren en helpdesk worden vanuit de Rijksoverheid gefaciliteerd. De onpartijdige positie van het OM binnen de rechterlijke macht blijft zichtbaar door de inzet van het eigen woordmerk, huisstijlkleuren en fotografie.