Voortgang onderzoek dode vrouw in recreatiewoning

In een recreatiewoning op een vakantiepark in Mierlo werd op vrijdag 14 februari een dode vrouw gevonden. De recherche startte een onderzoek naar de oorzaak van haar dood. Gelet op de omstandigheden waaronder het slachtoffer werd aangetroffen, wordt op dit moment uitgegaan van een misdrijf.

Bij de politie kwam vorige week vrijdag de melding binnen dat een vrouw levenloos in een recreatiewoning aan de Patrijslaan was gevonden. Hoewel wordt uitgegaan van een misdrijf, kunnen andere scenario’s niet worden uitgesloten.

Verdachten

In de loop van het onderzoek kreeg de recherche zicht op twee verdachten. Zij waren in het bezit waren van spullen van het slachtoffer (48) en werden afgelopen weekend en maandag opgepakt: “Voor ons alle aanleiding om hier verder onderzoek naar te doen”, zo vertelt de officier van justitie. Een van de mannen (44 jaar uit Helmond) is donderdagmiddag weer in vrijheid gesteld. Hij blijft verdachte van heling. De andere verdachte (38 jaar uit Helmond) zit nog vast. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de vrouw en is vrijdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De bepaalde dat hij nog twee weken vast blijft zitten.