Acht aanhoudingen in witwasonderzoek

In een witwasonderzoek zijn op 3 en 10 maart acht aanhoudingen verricht. In juni 2019 werden doorzoekingen verricht in woningen en bedrijfspanden.

Op 13 juni 2019 zijn tijdens een grote politieactie in het kader van een witwasonderzoek op een negental adressen in Nederland (Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Reeuwijk, Amstelveen, Eindhoven en Riel (Noord-Brabant) doorzoekingen verricht in woningen en bedrijfspanden.

Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op een grote hoeveelheid administratie, een luxueus verbouwde woning in Capelle aan den IJssel (met onder meer een keuken van meer dan 60.000 euro), een woning in Rotterdam,  een zevental auto’s, luxe goederen en contant geld.

Hierna is de politie verder gegaan met haar onderzoek wat heeft geresulteerd in de aanhouding van acht verdachten op 3 en 10 maart 2020. De aanhoudingen vonden plaats in Capelle aan den IJssel, Deventer, Bergschenhoek, Eindhoven, Rotterdam en Reeuwijk.

Bewaring

Van drie verdachten is door de Rechter-Commissaris te Zwolle de bewaring verleend en twee van hen zitten momenteel nog in voorlopige hechtenis.    

Deze verdachten zullen zich binnenkort moeten gaan verantwoorden voor de rechter in Zwolle.