Schadevergoeding voor Utrechtse broers

Twee mannen die op 18 maart 2019 in Utrecht werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij in en rond de tram op het 24 Oktoberplein krijgen een schadevergoeding. Dit zijn het Openbaar Ministerie en de advocaat van de mannen overeen gekomen.     

De broers werden aangehouden nadat een geurhond agenten naar hun woning leidde. Al snel bleek dat de mannen op geen enkele wijze betrokken waren bij het drama op het 24 Oktoberplein. Op 19 maart werden ze dan ook vrij gelaten.

Personen die in voorarrest hebben gezeten terwijl achteraf blijkt dat zij geen betrokkenheid hebben bij het feit waarvan zij verdacht werden, kunnen aanspraak maken op een schadevergoeding. Dit hebben de betreffende mannen ook gedaan.

De hoogte van de vergoeding wordt niet bekend gemaakt. Er is rekening gehouden met de bijzondere aard en ernst van de zaak en de daarmee samenhangende impact op de mannen.