John Lucas nieuwe hoofdofficier van justitie Landelijk Parket

Mr. J.J.A. (John) Lucas (56) wordt per 6 mei 2020 benoemd tot hoofdofficier van justitie van het Landelijk Parket. Lucas volgt Fred Westerbeke op, die per 1 april 2020 de nieuwe politiechef is bij de eenheid Rotterdam.

Lucas is sinds 2015 hoofdofficier van justitie bij parket Oost-Nederland en neemt sinds mei vorig jaar de functie waar van hoofdofficier op het parket Amsterdam.

Lucas werkt sinds 1998 bij het Openbaar Ministerie. Aanvankelijk als officier van justitie in Arnhem en later ook bij het Landelijk Parket. In 2013 werd hij plaatsvervangend hoofdofficier van parket Oost-Nederland, in 2015 werd hij er benoemd als hoofdofficier van Justitie.

“Ik dank alle medewerkers in Oost-Nederland en in Amsterdam voor de goede samenwerking en kijk uit naar de samenwerking met de medewerkers van het Landelijk Parket waar ik al eerder ook met plezier heb gewerkt”, aldus John Lucas.

Het College van procureurs-generaal is verheugd met de komst van Lucas naar het Landelijk Parket. Ook is het College dankbaar voor al het goede werk wat Lucas in Oost-Nederland en Amsterdam heeft verricht. Zij wensen hem veel succes toe in zijn nieuwe functie. De vacature voor hoofdofficier van parket Amsterdam is inmiddels opengesteld. De vacature voor hoofdofficier van parket Oost-Nederland wordt binnenkort opengesteld.