Douane onderschept 550 kilo cocaïne, 9 aanhoudingen

De Douane heeft 18 mei 2020 tijdens een controle in de Rotterdamse haven een partij van 550 kilo cocaïne onderschept. De drugs werden aangetroffen in een lege container. De verdovende middelen zijn vermoedelijk uit een recent aangekomen container gehaald en overgeplaatst in de lege container, om vervolgens opgehaald te kunnen worden.

Vergroot afbeelding
Beeld: Openbaar Ministerie Rotterdam

Aanhoudingen

In de afgelopen dagen zijn 9 zogenaamde uithalers aangehouden. Uithalers laten zich vaak insluiten op het haventerrein en proberen dan de verdovende middelen te smokkelen. Hun betrokkenheid wordt onderzocht.

HARC-team

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.