Man met bijl verwondt twee omstanders

In de Haagse Neptunusstraat zijn donderdagavond twee mensen verwond door een man met een bijl. De man heeft ook meerdere deuren vernield. De verdachte is door de politie neergeschoten en ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

De politie kreeg rond 18.45 uur de melding dat er een man met een bijl op straat liep. Het bleek te gaan om een 34-jarige man uit Den Haag. Ter plekke is de verdachte door een politieagent neergeschoten.

De man had op dat moment al twee omstanders verwond. Zij zijn in de ambulance behandeld, een van hen is ook naar het ziekenhuis gebracht. Veel anderen hebben de verdachte op straat gezien, sommigen zijn gevlucht. Meerdere mensen hebben inmiddels aangifte gedaan van poging doodslag en/of bedreiging, of hebben een getuigenverklaring afgelegd. Getuigen kunnen zich nog altijd melden via 0900 - 88 44.

Lopend onderzoek

Wat de aanleiding is geweest voor het incident wordt op dit moment onderzocht. De verdachte is naar het ziekenhuis gebracht en nog niet verhoord.

Naar het schieten door de agent wordt apart onderzoek gedaan. Dat doet de Rijksrecherche, een onafhankelijke instantie die onder leiding van het Openbaar Ministerie het optreden van de politie onderzoekt. Dat gebeurt altijd wanneer een agent heeft geschoten en daardoor iemand (zwaar)gewond is geraakt.