Interim hoofd Bureau Integriteit OM (BIOM)

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een interimmanager aangesteld als hoofd Bureau Integriteit OM (BIOM). Juliëtte van Doorn is deze week begonnen met haar werkzaamheden. Naar verwachting blijft zij aan tot het einde van dit jaar.

Vergroot afbeelding
Juliëtte van Doorn

Het OM heeft voor een interimmanager gekozen omdat de selectieprocedure voor de opvolging van het hoofd BIOM nog niet heeft geleid tot een aanstelling. Het vorige hoofd BIOM is recent met pensioen gegaan.
 
“Hoofd BIOM is een belangrijke functie binnen het OM. Het is daarom van groot belang dat deze functie ingevuld wordt” , reageert Gerrit van der Burg, voorzitter van het College van Procureurs Generaal. De werving van een nieuw hoofd BIOM, die uiteindelijk Van Doorn zal opvolgen, gaat ondertussen door. 
 
Juliëtte Van Doorn heeft een achtergrond in de wereld van het (financiële) integriteitstoezicht. Ze heeft onder meer gewerkt bij de Nederlandsche Bank, de Centrale Bank van Aruba en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Daarvoor heeft ze gewerkt in de advocatuur. 

Het BIOM

Het Bureau Integriteit OM (BIOM) is het landelijk expertisecentrum van het OM met een adviserende, stimulerende en beheersende rol op het gebied van integriteit. Het BIOM fungeert als vraagbaak en sparringpartner voor de OM-onderdelen en hun medewerkers. Het stimuleert bewustwording en communicatie rondom integriteit, onder andere door middel van trainingen. 
 
Het BIOM houdt centraal zicht op aantallen integriteitschendingen en de wijze van afhandeling daarvan.