Doodsoorzaak overleden man Leidschendam bekend

Het OM Den Haag heeft onlangs van de patholoog het definitieve sectierapport naar het overlijden van een 22-jarige man uit Leidschendam ontvangen. Daaruit blijkt eenduidig de doodsoorzaak.

Het lichaam van de 22-jarige man die op 2 september 2019 is aangehouden in Leidschendam en op 7 september 2019 overleed, is onderzocht door de patholoog van het Nederlands Forensisch Instituut. Die heeft onlangs haar definitieve bevindingen aan het OM gemeld.

Het OM heeft het definitieve sectierapport vorige week gedeeld met de nabestaanden van de man. Om privacy-redenen en uit respect voor de omgekomen man en zijn familie doet het OM verder geen mededelingen over de doodsoorzaak.

Wél kan het OM verklaren over wat niét de doodsoorzaak was. De patholoog schrijft dat er ‘geen door uitwendig mechanisch geweld opgeleverde afwijkingen waren die de noodzaak tot ziekenhuisopname en het uiteindelijke overlijden kunnen verklaren’.

Dit is in lijn met de eerdere, voorlopige bevindingen van de patholoog die het OM al in september 2019 naar buiten heeft gebracht. Het betekent dat het handelen van de politie niet heeft bijgedragen aan het overlijden van de man.