Klacht tegen voormalig hoofdofficier deels gegrond

Het College van procureurs-generaal heeft de klacht tegen de voormalig hoofdofficier van parket CVOM deels gegrond verklaard. Zijn stijl van leidinggeven is door een onafhankelijke klachtadviescommissie beoordeeld als niet passend. De commissie oordeelt daarnaast dat van seksueel grensoverschrijdend gedrag geen sprake is. Het College heeft deze conclusies overgenomen.

Betrokkene maakte in november 2019 bekend terug te treden als hoofdofficier van parket CVOM nadat er intern spanningen waren ontstaan.

Naar aanleiding van een aantal klachten van medewerkers is door een onafhankelijke klachtadviescommissie onderzoek gedaan naar het gedrag van betrokkene in de periode van zijn aantreden op 1 september 2018 tot zijn terugtreden op 1 november 2019. Het College neemt het oordeel van de commissie over, voor wat betreft de stijl van optreden als leidinggevende, die als niet passend is beoordeeld. Het College gaat met betrokkene in gesprek over een volgende functie die inhoudelijk zal zijn. Hij zal in de toekomst niet meer aan het werk gaan bij parket CVOM.