OM: proces tegen Gerel Palm bij verstek behandelen

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam wil op 14 januari 2021 de zaak tegen Gerel Palm inhoudelijk gaan behandelen. Palm wordt verdacht van een dubbele moordpoging in december 2016 in Noordeloos. Dat is vandaag tijdens een niet inhoudelijke zitting besproken met de rechtbank Oost-Brabant. 

De verdachte is sinds maart 2017 voortvluchtig en geldt als vuurwapengevaarlijk, hij staat via Interpol internationaal gesignaleerdPalm staat al enige tijd ook op de Nationale Opsporingslijst. Voor de gouden tip die leidt tot zijn opsporing en aanhouding is een beloning van € 30.000,- uitgeloofd door de hoofdofficier van justitie. Uit het onderzoek is gebleken dat Palm als uitvoerder van bepaalde criminele werkzaamheden in verband kan worden gebracht met de criminele groepering rondom Ridouan T. Palm wordt, naast de dubbele moordpoging in Noordeloos, ook verdacht van het uitvoeren van de liquidatie op spyshop-medewerker Ronald Bakker. Er loopt nog steeds een onderzoek in deze zaak.

Vandaag was de derde zogeheten pro-forma zitting. De eerste zitting vond plaats in juni 2019 in Rotterdam, daarna in oktober 2019 in Rotterdam, waarna de zaak is verwezen naar de rechtbank Oost-Brabant vanwege onder andere de link tussen Ridouan T. en Palm. Het OM vindt het belangrijk dat het recht zijn loop krijgt, ook als een verdachte zich aan zijn berechting onttrekt. Daarom wil het OM de zaak bij verstek op 14 januari 2021 inhoudelijk gaan behandelen.