Douane onderschept 242 kilo cocaïne

De Douane heeft zaterdag 25 juli bij verschillende controles twee partijen cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. Het ging in totaal om 242 kilo drugs met een straatwaarde van ruim 18 miljoen euro.

De eerste partij zat verstopt in een container geladen met ‘orange pulp’. De container kwam afgelopen woensdag aan met een zeeschip uit Santos (Brazilië) en was bestemd voor een bedrijf in Rotterdam. In totaal troffen douaniers, verstopt achter een wand, 30 kilo cocaïne aan.

De andere partij werd later op de dag aangetroffen in een container geladen met printerinkt. De container kwam ook afgelopen woensdag aan met een zeeschip uit Paranagua (Brazilië) en was bestemd voor een bedrijf in Duitsland. In de container troffen douaniers 11 sporttassen aan met daarin 212 kilo cocaïne.

De drugs zijn inmiddels vernietigd. De ontvangende bedrijven hebben vermoedelijk niets met de drugssmokkel te maken.

HARC-team

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaken verder in onderzoek.