Douane onderschept 26 kilo cocaïne: drie aanhoudingen

In de haven van Rotterdam hebben de Douane en zeehavenpolitie afgelopen dinsdag 26 kilo cocaïne onderschept en drie aanhoudingen verricht. Vandaag zijn de verdachten door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat hun voorarrest wordt verlengd met 14 dagen. 

Vergroot afbeelding
Beeld: Openbaar Ministerie Rotterdam
De 26 pakketten met cocaïne.

Verdachten

De verdachten zijn drie mannen van 38, 47 en 48 jaar en zij komen uit Amsterdam, België en Rotterdam. Zij worden verdacht van handel en invoer van verdovende middelen. Uit het onderzoek tot nu toe is gebleken dat er cocaïne overboord is gegooid van een zeeschip. Deze zou zijn opgedoken door de Belgische verdachte. De andere twee mannen stonden op de kade en namen de cocaïne in ontvangst. Toen de Douane en zeehavenpolitie, na observatie, ter plaatse kwamen sloegen zij op de vlucht. Uiteindelijk zijn de drie verdachten aangehouden en blijven voorlopig langer vastzitten.

HARC-team

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.