Hagenaar overlijdt; Rijksrecherche doet onderzoek

Een 50-jarige Hagenaar is vannacht rond 1.00 uur in het ziekenhuis overleden. Hij was daar opgenomen nadat hij op woensdag 31 maart onwel was geworden toen de politie hem wilde meenemen vanaf het Rijswijkse Plein in Den Haag. De Rijksrecherche doet onderzoek naar wat er is gebeurd.

Woensdag rond het middaguur kwamen twee politiemensen af op een melding over een man die zich op het Rijswijkse Plein verkeersgevaarlijk zou gedragen. Daar aangekomen zagen zij een man die aan het signalement voldeed.

Zij besloten de man over te brengen naar de opvang voor verwarde personen. Omdat hij niet meewerkte, kregen ze assistentie van twee HTM-BOA’s. Toen de man na geboeid te zijn ter plekke onwel werd, zetten zij reanimatie in. Een gealarmeerde ambulance bracht de man naar het ziekenhuis. Daar overleed hij vannacht.

Rijksrecherche

Naar het overlijden van de Hagenaar wordt onderzoek gedaan door de Rijksrecherche. Dat is een onafhankelijke instantie die onder leiding van het Openbaar Ministerie het optreden van de politie onderzoekt. Dat gebeurt altijd wanneer bij politieoptreden iemand overlijdt of (zwaar)gewond raakt.

De familie is inmiddels geïnformeerd.