Celstraf geëist tegen man voor verkrachting uit 2008

Het leven van een vrouw uit Reusel stond na 27 april 2008 helemaal op zijn kop. In de centrale hal van het appartementencomplex waar zij woonde, werd ze verkracht door een onbekende man. Bijna 12 jaar later wordt na een DNA-match een verdachte opgepakt. Hij stond vandaag voor de rechter.

DNA-match

Tijdens de verkrachting werd veel geweld gebruikt en beet de vrouw letterlijk van zich af. Ze bijt in de vinger van haar belager, die er na zijn daad snel vandoor gaat. Aandacht in opsporingsprogramma’s ten spijt, de verdachte wordt niet gepakt.

Na de verkrachting wordt de kleding van het slachtoffer bemonsterd. Er wordt onder meer een bloedspoor gevonden op haar rokje. Dit spoor behoort toe aan de verdachte, zo kwam aan het licht bij een DNA-match: “Hoewel er geen sperma is gevonden, ben ik ervan overtuigd dat het bloedspoor van de dader is. Immers, de vrouw beet met kracht in de vinger van haar belager.”

Gevoel van veiligheid

De Poolse man is geen onbeschreven blad. Zo is hij eerder veroordeeld voor een verkrachting in zijn thuisland. De officier van justitie neemt het de verdachte zeer kwalijk dat hij verantwoordelijk is voor de verkrachting van de vrouw uit Eersel: “Ze is haar gevoel van veiligheid kwijtgeraakt en er is op een verschrikkelijke wijze misbruik van haar gemaakt. Ook al is het lang geleden, dit soort gebeurtenissen achtervolgen slachtoffers hun hele leven.”

Eis: 2,5 jaar cel

Het OM eist een gevangenisstraf van 30 maanden . De uitspraak in de zaak is over twee weken.