OM vervolgt voormalig politicus wegens groepsbelediging en aanzetten tot haat

Een voormalig politicus wordt vervolgd omdat hij in 2016 als privé persoon beledigende uitlatingen heeft gedaan in een podcast. De 58-jarige Rotterdammer wordt verdacht van groepsbelediging en aanzetten tot haat.

Grenzen overschreden

In de podcast heeft verdachte zich op een beledigende manier uitgelaten over een groep mensen. Het Openbaar Ministerie vindt dat verdachte hiermee de grenzen van de vrijheid van meningsuiting heeft overschreden. Zijn uitlatingen zijn volgens de officier van justitie dan ook strafbaar.

Inhoudelijke behandeling

Tijdens de inhoudelijke behandeling van de strafzaak zet de officier van justitie in haar requisitoir alle feiten op een rij en eist op grond van het dossier en houding van verdachte een bepaalde straf. Wanneer de inhoudelijke behandeling zal plaatsvinden is nog niet bekend.