Veel nieuwe verklaringen in onderzoek gewelddadigheden Mallorca

In het onderzoek naar de gewelddadigheden op 14 juli in El Arenal op Mallorca zijn de afgelopen tijd veel nieuwe verklaringen afgelegd. Getuigen, verspreid over het land, die inmiddels terug zijn van vakantie, hebben een afspraak of zijn door de politie gehoord.

In totaal zijn er nu dertig verklaringen afgelegd die in combinatie met de beschikbare beelden en de informatie uit de aangiften bijdragen aan het beeld van de toedracht van de verschillende geweldsincidenten. Ook komen van deze getuigen nog nieuwe beelden binnen die zij in de vroege ochtend van 14 juli hebben gemaakt in het café of op de boulevard in El Arenal.

Om het beeld zo duidelijk mogelijk te krijgen, is het van belang dat iedereen die iets weet zich meldt. Heeft u informatie die kan helpen bij het onderzoek, en heeft u dit nog niet gedeeld met de politie? Doe dat dan alsnog. Dat kan via 0900 – 8844, of anoniem via 0800 – 7000. Aan mensen die beschikken over beelden van het geweld op 14 juli in Mallorca is het verzoek die te uploaden via politie.nl.

Al het materiaal wordt zorgvuldig onderzocht en de informatie wordt bijeen gebracht om duidelijk te krijgen wie al dan niet bij de gewelddadigheden betrokken waren en wat een ieders rol en aandeel daarbij was. Het aantal aangiften is onveranderd; de negen aangevers hebben ook verklaringen afgelegd. De verwachting is dat er de komende tijd nieuwe aanhoudingen zullen worden verricht.

Vandaag staan de twee verdachten die als eerste zijn aangehouden bij de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland. Zij worden verdacht van medeplegen doodslag, medeplegen poging doodslag en openlijk geweld. De rechter zal eind van de dag beslissen of de twee verdachten, een 18-jarige en een 19-jarige Hilversummer, langer vast moeten blijven.