Vrouw gedagvaard voor belediging en bedreiging tijdens protest tegen lhbtiq+-geweld

De 40-jarige vrouw die afgelopen donderdag werd aangehouden tijdens een protestmars tegen lhbtiq+-geweld, is gedagvaard voor een zitting bij de politierechter op 24 september. Het OM verdenkt haar van bedreiging en belediging met een discriminatoir karakter.

De vrouw zou deelnemers aan de protestmars hebben beledigd op het Mercatorplein in Amsterdam. Tegen de vrouw is vijf keer aangifte gedaan, waaronder door een verslaggever en cameravrouw van een omroep. Zij maakten opnames van de protestmars op en rond het Mercatorplein en werden door de vrouw bedreigd.

Het protest was gericht tegen lhbtiq+- geweld en trok zo’n duizend personen. De aanleiding voor het protest was een brand in een flat aan de Krelis Louwenstraat waar regenboogvlaggen in brand werden gestoken.