Zesde aanhouding in onderzoek naar gewelddadigheden op Mallorca

Vanmorgen heeft de politie een zesde verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het uitgaansgeweld op Mallorca op 14 juli. De 18-jarige man uit Hilversum wordt verdacht van medeplegen poging doodslag in een horecagelegenheid en van het plegen van openlijk geweld in zowel een horecagelegenheid als – later op de bewuste avond - op de boulevard in El Arenal.

De woning van de man is doorzocht. Hij zal vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

In totaal zijn er in deze zaak nu zes verdachten aangehouden. Zij zitten allen in voorlopige hechtenis. Het onderzoek naar het geweld gaat ondertussen verder. Getuigen en verdachten worden (aanvullend) gehoord. Dat gebeurt wat betreft de getuigen deels ook in Spanje. Aan de hand van informatie uit onder meer verklaringen en videobeelden wordt zorgvuldig onderzocht welke personen welk aandeel hebben gehad in het geweld. Mogelijk zullen er nog meer aanhoudingen plaatsvinden.