Twee nieuwe verdachten aangehouden voor gewelddadigheden Mallorca

De politie heeft vanmorgen, 15 september 2021, twee nieuwe verdachten aangehouden in het onderzoek naar de gewelddadigheden op 14 juli op Mallorca. Het gaat om twee Hilversummers van 18 en 19 jaar oud. Zij worden verdacht van het plegen van openlijk geweld.  

De beide mannen worden op dit moment verhoord door de politie. In totaal zitten er nu acht verdachten vast, allen uit Hilversum. De verschillende verdenkingen betreffen medeplegen doodslag, medeplegen poging doodslag en openlijk geweld. Een van de eerder aangehouden verdachten staat morgen bij de raadkamer, die daarna zal beslissen of hij langer vast moet blijven.

Gisteravond werd aandacht besteed aan het onderzoek in het programma Opsporing Verzocht en een oproep gedaan aan getuigen om zich te melden. Ook werd mensen die beschikken over beelden en deze nog niet met de politie hebben gedeeld, opgeroepen dit alsnog te doen. de politie krijgt liever een foto of een filmpje dubbel dan helemaal niet. Ook al ben je niet zelf de maker: stuur het op. De uitzending is terug te zien via opsporingverzocht.avrotros.nl. Getuigen kunnen zich via deze site melden bij de politie of beeldmateriaal insturen. Melden kan ook telefonisch via de tiplijn op 0800-6070, en er is ook nog het Team Nationale Inlichtingen als je vertrouwelijk wil tippen. Zij zijn te bereiken via 088 - 661 77 34 (tijdens kantooruren, van 08.00-17.00 uur).

De gewelddadigheden vonden plaats in de vroege ochtend van 14 juli in El Arenal op Mallorca, in een horecagelegenheid en vervolgens op de boulevard. Meerdere mensen raakten hierbij gewond. Bij het tweede incident op de boulevard raakte een 27-jarige man uit Waddinxveen zo ernstig gewond dat hij vier dagen later kwam te overlijden.