Douane onderschept 1040 kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Naar aanleiding van een melding van uithalers op een terminal in de Rotterdamse haven heeft de Douane afgelopen nacht een grote hoeveelheid cocaïne onderschept. Het gaat om 1040 kilo met een straatwaarde van ruim 78 miljoen euro. 

Vergroot afbeelding
Beeld: Openbaar Ministerie Rotterdam

Switchmethode

De pakketten met de verdovende middelen zijn aangetroffen achter de deuren van een container. De container is vermoedelijk als tijdelijke opslag gebruikt, ook wel bekend als switchmethode. De uithalers zijn niet meer aangetroffen op het haventerrein. 

HARC-team

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

9 aanhoudingen

In een ander lopen onderzoek zijn vrijdagavond negen verdachten aangehouden in het Noord-Hollandse Warder. De opsporingsdiensten kwamen de verdachten op het spoor na het onderscheppen van 85 kilo cocaïne.