Douanier aangehouden op verdenking van corruptie

De politie heeft dinsdagochtend een 29-jarige douanier thuis in Rotterdam aangehouden. De man wordt verdacht van computervredebreuk, schending ambtsgeheim en corruptie.

Volledige beperkingen

De man wordt verdacht van verstrekken van Douane-informatie over de Rotterdamse haven aan criminelen in ruil voor geld. De verdachte zit in volledige beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Om die reden is het Openbaar Ministerie terughoudend met het geven van informatie over het strafrechtelijk onderzoek.

Combiteam Havens

Het Combiteam Havens, een samenwerkingsverband van politie, FIOD, Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie, heeft de zaak verder in onderzoek. Het team onderzoekt zware vormen van georganiseerde ondermijnende criminaliteit die de integriteit en veiligheid aantasten van havens zoals die van Rotterdam en Vlissingen.