Zestienjarige verdacht van steken twaalfjarig meisje in Delft

Twee 12-jarige meisjes waren donderdagmiddag 29 juli 2021 in het Delftse park Buitenhof aan het spelen, toen plotseling een onbekende jongen op hen afkwam. Zonder enige aanleiding stak hij één van de meisje met een mes in haar rug. Vandaag stond een inmiddels 16-jarige jongen uit ’s Gravenzande achter gesloten deuren voor de kinderrechter op verdenking van dit ernstige feit. Tegen hem eiste de officier van justitie onder het jeugdstrafrecht 300 dagen cel.

Het incident leidde destijds tot grote onrust in de buurt. Er volgde direct een politieonderzoek waarbij ook een compositietekening van de dader werd verspreid. Aan de hand daarvan werd de verdachte herkend en aangehouden.

Onderzoek aan zijn telefoon toonde aan dat de verdachte op het moment van het incident op of in de buurt van de plaats-delict moet zijn geweest. Ook vond de recherche in zijn telefoon een angst aanjagende notitie: ‘Plan om haar te doden op 26 juli. Plan uitvoeren om 29 juli 2021’.

Het lijkt er volgens het OM op dat de jongen die dag een bekende van hem om het leven wilde brengen. Met haar probeerde hij een afspraak te maken in Delft, maar zij ging daar niet op in. Mogelijk dat de verdachte daarop uit frustratie een willekeurig ander slachtoffer heeft gezocht.

De jongen verklaart zelf op een naburig voetbalveldje te zijn geweest. Maar gezien zijn telefoongegevens kan dat niet kloppen. De officier van justitie maakt zich grote zorgen over de jongen die ook een alcohol- en drugsprobleem heeft. Hij eiste tegen hem 300 dagen jeugddetentie. Ook moet hij zich van de officier onder meer laten behandelen en begeleiden. De kinderrechter doet over twee weken uitspraak.