Zeven verdachten gedagvaard wegens geweldsincidenten supermarkt Westerstraat

De officier van justitie heeft besloten zeven personen te dagvaarden op verdenking van openlijke geweldpleging en mishandeling met voorbedachten rade in vereniging in een supermarkt in de Westerstraat in Amsterdam op zaterdagavond 12 februari 2022. De vijf meerderjarige verdachten staan op 26 oktober 2022 op een openbare zitting van de meervoudige kamer. De twee minderjarigen moeten op 27 oktober 2022 voor de kinderrechter komen.

Het gaat om een vrouw van 43 jaar, twee mannen van 20 jaar en twee jongens van 15 jaar, allen uit Amsterdam, een man van 27 jaar uit Purmerend en een man van 50 jaar uit Loenen aan de Vecht. De verdachten zijn na aanhouding en verhoor heengezonden en hebben - nadat ze werden heengezonden - een gedragsaanwijzing opgelegd gekregen van de officier van justitie. Deze houdt in dat zij niet in de betreffende supermarkt of in de omgeving mogen komen en tevens dat zij geen contact mogen opnemen met de medewerkers van het filiaal.

De politie heeft diezelfde zaterdagavond drie verdachten kunnen aanhouden. Gedurende het politieonderzoek en na bestudering van de camerabeelden is de politie erin geslaagd de overige verdachten te identificeren, op te sporen en aan te houden.