Verdachte aangehouden voor drugshandel

Een 39-jarige man uit Leiden is dinsdag 10 mei opgepakt op verdenking van handel in harddrugs. Vandaag besliste de raadkamer van de rechtbank dat de verdachte drie maanden langer vast blijft zitten.

De aanhouding komt voort uit een langer lopend onderzoek naar drugshandel waarin Nederland, België en Frankrijk samenwerken. Verdachte kwam daarbij in beeld via onderschepte Encrochatberichten. In februari 2021 zou hij een grote partij cocaïne in Europa hebben ingevoerd via de haven van Antwerpen.

Ook in de maanden hiervoor hield verdachte zich bezig met de handel in drugs, zo blijkt volgens het Openbaar Ministerie uit de Encrochatberichten. Verder wordt de man verdacht van het witwassen van grote geldbedragen.

Een medeverdachte van de man, een 34-jarige man uit Leiden, wordt nog gezocht. Hij bevindt zich mogelijk in het buitenland en staat daarom internationaal gesignaleerd.