Voorarrest verlengd op verdenking prikken vrouwen

Vanmiddag is een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfsplaats voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van mishandeling. Hij zou zaterdag 18 juni tijdens een dancefestival in het Haagse Zuiderpark meerdere vrouwen met een injectienaald in het lichaam hebben gestoken. De rechter-commissaris heeft besloten zijn voorarrest met veertien dagen te verlengen.

Na een melding van een vrouw werd de man ter plekke aangehouden. Daarbij bleek dat hij een injectienaald bij zich had. Inmiddels hebben drie vrouwen aangifte gedaan omdat zij met een naald gestoken zijn. Geen van de vrouwen is buiten bewustzijn geweest.

De inhoud van de spuit wordt onderzocht door het NFI. De resultaten zijn nog niet bekend. Het OM is van plan om de verdachte binnenkort voor de snelrechter te brengen.