Rijksrecherche onderzoekt leveren van valse paspoorten

De rechter-commissaris heeft gistermiddag het voorarrest van een 32-jarige Hagenaar met veertien dagen verlengd. De man wordt verdacht van het voorhanden hebben en afleveren van valse reisdocumenten en rijbewijzen. Hij is afgelopen woensdag door de Rijksrecherche aangehouden.

Begin september bleek bij een controle van de RDW dat de foto van een nieuw aangevraagd rijbewijs niet overeenkwam met eerder bij de RDW bekende beelden. De RDW meldde dit bij de gemeente Den Haag. Die startte een intern onderzoek en deed vervolgens aangifte. Naar aanleiding van de aangifte begon ook de Rijksrecherche een onderzoek.

Het Rijksrecherche-onderzoek leidde afgelopen woensdagochtend tot de aanhouding van de 32-jarige man. Hij werkt sinds maart als uitzendkracht voor de gemeente Den Haag. Het vermoeden is dat hij tegen betaling valse papieren leverde. Hoe vaak hij dit heeft gedaan, staat op dit moment niet vast.