Twee verdachten Mauritshuis woensdag voor de rechter

Twee verdachten die donderdag in het Mauritshuis werden opgepakt voor vernieling worden woensdag voor de supersnelrechter gebracht. Wat het Openbaar Ministerie betreft is het strafdossier klaar en is iedereen gebaat bij een snelle afdoening.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Mauritshuis, Den Haag / Ivo Hoekstra

Het gaat om de verdachte die zijn hoofd tegen het schilderij plakte en om de man die het filmde. Ze worden verdacht van vernieling en openlijk geweld tegen het schilderij Meisje met de parel, in vereniging gepleegd. De supersnelrechtzitting is woensdag vanaf 15.00 uur in de Haagse rechtbank.

Een verdachte moet instemmen met behandeling van zijn zaak door de supersnelrechter. De derde verdachte (die een rode substantie heeft uitgegoten en zijn hand tegen het achterpaneel plakte) deed dat niet. Hij zal dinsdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris voor verlenging van zijn voorarrest, zijn zaak wordt op een later moment behandeld.