Verdachte hacken ForumApp meldt zich bij de politie

Een 42-jarige verdachte van het hacken van de ForumApp van Forum voor Democratie (FVD) heeft zich donderdag 8 december bij de politie gemeld. De man heeft een verklaring afgelegd. 

Er zijn geen gronden om de man langer vast te houden en voor te geleiden bij de rechter-commissaris. Hij is daarom gisterenmiddag op last van de officier van justitie na verhoor heengezonden. Hij blijft wel verdachte. In zijn verhoor bij de politie heeft de verdachte openheid van zaken gegeven. Hij is niet eerder voor soortgelijke feiten met politie en justitie in aanraking geweest.

De politie verricht verder onderzoek en na afronding daarvan neemt het OM een vervolgbeslissing.

Op maandag 5 december deed advocaat Spong namens Forum voor Democratie aangifte van het hacken van de computersystemen van FVD. Door het hacken van de systemen kreeg de verdachte toegang tot de ledenadministratie van de partij.