OM eist 18 maanden voor op de post doen van drugs

Het openbaar ministerie (OM) heeft woensdag bij de rechtbank Overijssel in Zwolle een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, geëist tegen een 57-jarige man uit Ermelo vanwege zijn rol in de internationale drugshandel.

De man heeft volgens de officier van justitie van het Landelijk Parket maandenlang op verschillende plaatsen in Amsterdam, Diemen en Almere enveloppen met drugs op de post gedaan. De bestemmingen van deze poststukken met ketamine en LSD lagen in het buitenland.

In onderschepte enveloppen trof de politie steeds drugs aan. In het strafrechtelijk onderzoek werd ook duidelijk dat de man criminele contacten had in de drugswereld. De man bekende bij de politie dat hij in 2020 en 2021 wekelijks 10 tot 30 drugsbrieven op de post zou hebben gedaan. In totaal zo’n 400 enveloppen. De drugs zouden via het darkweb zijn verkocht.

Ontneming

Behalve gevangenisstraf eiste de officier van justitie ook de ontneming van 6000 euro aan criminele verdiensten.

De rechtbank doet op 7 februari uitspraak.