Meerdere partijen drugs aangetroffen in Rotterdamse haven in afgelopen week

De Douane heeft tijdens meerdere reguliere controles deze week in totaal 220 kilo cocaïne onderschept. Het gaat om zendingen van 39, 46, 33, 50 en 52 kilo met een straatwaarde van ongeveer 16,5 miljoen euro.

Alle pakketten zaten verstopt in vijf uit Ecuador afkomstige containers geladen met bananen. De vruchten waren bestemd voor een bedrijf in Italië, maar dit bedrijf lijkt niets met de smokkel te maken te hebben. Het Team Bijzondere Bijstand (TBB) heeft de verdovende middelen nadat het gevonden werd naar een veilige plek gebracht, gewogen, bemonsterd en vervolgens vernietigd.

Vergroot afbeelding
Beeld: Openbaar Ministerie

Blauwe bessen

Naast de vondsten tussen de bananen werd ook een partij van 60 kilo, straatwaarde 4,5 miljoen euro, aangetroffen bij de motor van een koelcontainer gevuld met blauwe bessen uit Peru. De bessen waren bestemd voor een bedrijf in Zuid-Holland, maar ook dit bedrijf lijkt niets met de smokkel van doen te hebben.

HARC-team

Het HARC-team, een samenwerking tussen de FIOD, Zeehavenpolitie, Douane en Openbaar Ministerie heeft de zaak in onderzoek.

Vanwege dit lopende onderzoek kan er verder geen informatie gegeven worden.