Margreet Fröberg benoemd tot hoofdofficier van justitie parket Den Haag

Mr. J.M. (Margreet) Fröberg wordt per 1 mei 2023 benoemd tot hoofdofficier van justitie van het arrondissementsparket Den Haag.

Fröberg is na haar RAIO – opleiding in 1997 gestart als officier van justitie bij het parket Oost-Nederland, waarna ze in 2006 advocaat-generaal werd bij het Ressortsparket. Vanaf 2010 heeft ze verschillende leidinggevende posities bekleed. In 2017 trad zij toe tot de parketleiding van het Functioneel Parket, waar zij de functies van plaatsvervangend hoofdofficier en later waarnemend hoofdofficier vervulde. Sinds augustus 2019 is Margreet Fröberg hoofdofficier van justitie van Parket Zeeland-West-Brabant.

Fröberg volgt Michiel Zwinkels op, die per 1 maart 2023 hoofdofficier van justitie is van het Functioneel Parket.